Fiks omvendt rulling i Windows 8 og Mac OS X Lion

Går det oppover når du sveiper nedover? Og nedover når du sveiper oppover?

FRUSTRERENDE: Noen liker det, andre ikke. Om rulleretningen på PC-en din plutselig har blitt merkelig, kan det fikses.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FRUSTRERENDE: Noen liker det, andre ikke. Om rulleretningen på PC-en din plutselig har blitt merkelig, kan det fikses. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skillet mellom datamaskin og nettbrett blir stadig mindre. Apple har lagt inn mange "iOS-funksjoner" i Mac OS X, som varslingssenteret og Launchpad; en samling ikoner som gjør Mac-en din svært lik en iPad.

Les også: Dette er nytt i Mac OS X Lion

Mac OS X Lion var også først ute med å innføre det de kaller for "naturlig rulleretning", men som mange tvert i mot vil kalle unaturlig rulleretning. Å sveipe opp på musen eller styreflaten betød nemlig plutselig å rulle nettsider og dokumenter ned. Og sveiping ned betød å rulle opp. Apple ville nemlig at man skulle tenke som på en iPad eller iPhone, hvor en fingerbevegelse opp betyr nettopp å gå ned.

Microsofts Windows 8 tar sikte på å smelte PC-er og nettbrett sammen en gang for alle, med sitt mye omdiskuterte Metro-grensesnitt som åpenbart er skapt for fingre, og ikke mus. Og nå opplever mange Windows 8-brukere det samme: Sveiping ned på styreflaten betyr opp, og opp betyr ned. Ikke på alle maskiner, vel og merke, men noen.

For mange blir dette forvirrende, og det finnes heldigvis løsninger. Og de samme løsningene kan du bruke om maskinen din har den tradisjonelle rullelogikken, men du ønsker å bruke "Apple sin".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer