Fikse ekstern harddisk?

Publisert
Sist oppdatert

Hei. Var uheldig og byttet om spenningskilden mellom data'en og den eksterne harddisken, utfallet ble at kontrollkortet/kretskortet til harddisken gikk i stykker, får iallefall ikke noe liv i den.

Det jeg lurer på er om det er noe måtte og få ut dataen på, går det å kjøpe harddiskkabinett og koble harddisken til eller er man avhengig av at man har dette kretskortet helt? Takk på forhåndMagnus

Datadoktoren svarer

Heisann,

Selve disken i et ekstern kabinett vil som regel være av standard type med kontakter for PATA eller SATA grensesnitt.

Kretskortet du da finner i det ekstrene kabinettet vil ikke ha noen annen funksjon enn å fungere som en adapter som gjør at kommunikasjonen mellom PC-en og hardisken går over en annen databuss enn ATA - typisk USB eller FireWire.

Så dersom det kun er databuss-adapteren i det eksterne kabinettet som har tatt kvelden er det ikke noe i veien for at du kan kjøpe et nytt harddiskkabinett og sette disken i det, eller du kan selvfølgelig også montere harddisken rett i en stasjonær PC.

HilsenDatadoktoren

Les alle spørsmål og svaralle spørsmål og svar

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer