Fildelere opp fra asken

Verdens største nettsted for fildeling via BitTorrent ble stengt for kort tid siden. Kan eXeem gjøre BitTorrent-delerne immune mot rettsaker fra innholdsleverandørene?

Fildelere opp fra asken
Publisert
Sist oppdatert

Suprnova.org ble frivillig lagt ned av bakmennene etter at rettighetsorganisasjonene truet med rettssak. Bittorrent står i dag for oppimot 30 prosent av all trafikken på Internett, men systemet har en svakhet - det er avhengig av spredningen av indeksfiler og sentralservere som holder orden på brukerne. Les mer om Bittorrent-teknologien her.

Suprnorva var den største sprederen av slike indeksfilerfiler i verden, eller torrent-filer, som peker til resten av innholdet hos delerne. Nå har de avslørt hvorfor de stengte siden sin uten kamp: De har laget et program som forbigår de sentrale serverne i BitTorrent-systemet, og lar fildelerne kontakte hverandre direkte.

- Vårt mål er å forbedre Peer-to-Peer-teknologien og å bringe nye revolusjoner til fildelingen, sier Swarm Systems Inc., som er selskapet bak eXeem-programmet.

Alle blir sentralservere

EXeem kan gjøre BitTorrent enda mer robust, i hvert fall i forhold til de rettslige skrittene som har blitt tatt mot sentrale servere i det siste, fordi det ikke lenger blir en sentrl distribusjonskanal å saksøke. Dermed truer det med å føre fildeling via BitTorrent til undergrunnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer