Filekiller er en killer-applikasjon

Hvis du ikke stoler på søppelbøtta i Windows, kan du stole på dette gratisprogrammet.

EN KILLER APP: FileKiller tar virkelig, virkelig knekken på filer du vil bli kvitt.
EN KILLER APP: FileKiller tar virkelig, virkelig knekken på filer du vil bli kvitt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er garantert ikke alle som vet at filene som befinner seg i søppelbøtta på Windows-skrivebordet ikke uten videre forsvinner når du tømmer den. De er riktignok ute av syne, overflatisk sett, men skreller du bort overflaten er de fortsatt mulig å finne.

På samme måte som søppelet på kjøkkenet kan spores opp på en dynge i nærheten hvis du absolutt må, er det mulig å få tilbake filene med passord eller annen sensitiv informasjon du måtte ha liggende uten å være spesielt datakyndig.

FileKiller er et bittelite gratisprogram som lover å fjerne filer du absolutt ikke vil at andre skal se med nesten kirurgisk grundighet.

Enkel fremgangsmåte

Alt du behøver gjøre er å velge "Select files", velge filene du vil ha slettet (det er ikke mulig å velge mapper), og deretter bestemme hvor mange ganger området på disken hvor de aktuelle filene ligger skal overskrives. Trykk så "Kill files", og renseprosessen begynner.

Du kan velge opptil 100 overskrivninger, noe som i praksis gjør det umulig for andre å få tak innholdet i filene du har slettet.

Det er også mulig å bestemme om du vil overskriver området med tilfeldige tegn, "nuller" eller et bestemt ASCII-tegn. Det gjelder som kjent å drepe filene med stil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.