Film og musikk via stikkontakten

Mens vi venter på den totale mediasynergien, kobler vi sammen PC, netterksutstyr og TVen i stua. Da kan vi se på filmer, bilder og høre musikk. Det lure er at Medi@TV bruker strømmnettet i huset til transport av dataene.

Film og musikk via stikkontakten
Publisert
Sist oppdatert

Mange mener at TV er for avkobling, og at PCen er for tilkobling. Det er noe i det, men i noen tilfeller hadde det vært fint med sammenkobling. Spesielt når man skal se film, vise bilder eller kanskje høre musikk, hvis TVen er koblet til et høyttaleranlegg som egner seg.

Noen lager en stuePC som kobles til TVen, andre brenner DVD og CD, men det finnes gode alternativer. Flere produsenter tilbyr nå enheter som kobles til hjemmenettverket og TVen. Da kan du sende filmer etc. uten å måtte ha en mer eller mindre bråkete TV i stua.

Vi har tidligere testet et par enheter som kjører med trådløst nett. Den første Media Adapteren fra Linksys kunne ikke vise video, men SMC Ex-Stream klarte å vise visse typer video, samt bilder og musikk.

Packard Bell er nå klar med sin Medi@TV, som bruker strømnettet som forbindelse mellom PC og TV.

Oppkobling

Løsningen består av selve mottagerenheten og en spesiell strømforsyning, en strømnett-adapter med USB, fjernkontroll og programvare.

Mottageren plasseres ved TVen og kobles til denne med phonoplugger for lyd og video. Strømforsyningen kobles til stikkontakten, fortrinnsvis rett i veggen, men det kan også fungere å plugge den i en strømfordeler. På den andre siden av strømforsyningen kommer det en ledning som splittes i to og ender opp i en strømkontakt og en nettverkskontakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer