Filming – hva blir bra og hva blir dårlig?

Publisert

Målet er altså å lage film i RealVideo-format, som lager filmer med kraftig kompresjon.

Her er noen gode regler for å unngå de største svakhetene med komprimerte videoformater:

Prøv å velge motiver hvor det er fast bakgrunn. Hvis du f.eks. skal filme en person som snakker til kamera, vil det være mye å tjene på å velge et hus, interiør eller natur som bakgrunn. Dette har sammenheng med at komprimeringsteknologien bare skifter ut (laster ned) det som er bevegelig i bildet. Med andre ord vil mindre bevegelse bety høyere kvalitet på filmen.

Ønsker du å lage film hvor det både er en person som snakker og mennesker som beveger seg, vil du få best resultat hvis hver av disse filmes enkeltvis, og klippes sammen senere.

Skal du panorere, bør du gjøre dette ganske sakte. Det er også mye å tjene på å stoppe opp på objekter du ønsker å fremheve, og la disse "hvile" noen sekunder (som er en rimelig tid for at RealVideo skal "fange" bildet, og gjengi det skarpt).

Beveger du kamera i forhold til objekter, vil du tjene mye på å holde store objekter omtrent på samme sted i bildeflaten. Små og gradvise forskyvninger av farger og former beherskes godt av RealVideo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer