Final Fantasy X

Her er det endelig, det ferskeste Final Fantasy-spillet. Er dette virkelig det beste spillet i serien? Og hvordan ser det ut på PS2? Les anmeldelsen vår og få svar.

Publisert
Sist oppdatert

Final Fantasy-serien er blant de lengste spillseriene som finnes: De første seks spillene kom på Nintendo-konsollene NES og SNES, og var egentlig ganske lite kjent for spillere utenfor Japan. Dette endret seg med utgivelsen av Final Fantasy VII på den originale PlayStation-konsollen, som viste seg til å bli en formidabel suksess også i USA og Europa. Final Fantasy X er det første spillet som gis ut på PlayStation 2, og også det foreløpig siste tradisjonelle FF-spillet. Nå er det nemlig internett-spilling som gjelder, med den online-baserte Final Fantasy XI, som allerede er utkommet i Japan. Final Fantasy XII skal også være under utvikling – og ikke være et online-spill – men det ser vi nok ikke før tidligst 2004.

La oss først se litt på grunnlaget for spillet, som tross alt kan virke ganske uvant for uerfarne spillere. I samtlige FF-spill stifter vi bekjentskap med nye verdener og nye karakterer, og det nyeste spillet er intet unntak. Som i alle tidligere spill er meningen å bygge opp personene du styrer ved å slåss mest mulig, som gir poeng du kan bruke til å oppgradere magi-kapasiteten, styrken, lære nye angrepsmetoder og mye mer. Dette kommer vi tilbake til senere. Naturligvis er også historien og karakterenes bakgrunn en svært viktig faktor i Final Fantasy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer