Finn beste gratisalternativ

Det finnes gratisalternativer til nært sagt alle kommersielle programmer.

Publisert
Sist oppdatert

Photoshop, Office, Nero, Dreamweaver - tusenlappene baller fort på seg hvis du skal kjøpe alt du trenger av programvare.

Heldigvis finnes det ildsjeler som er villige til å legge ned betydelige mengder arbeid uten å kreve penger for det. Mange av disse programmene er også såkalt "open source" (åpen kildekode), der hvem som helst kan laste ned kildekoden og bidra med feilrettinger, utvidelser og modifikasjoner.

Nettstedet Open Source Alternative har tatt seg på jobben med å sette alle disse gratisprogrammene i system, og knytte dem mot de kommersielle programmene de kan erstatte.

Les også: Se TV gratis på PC-en

Her er gratisvariantene (med åpen kildekode) av noen av de mest kjente kommersielle programmene:

Adobe Photoshop

Paint.net (Windows, http://www.getpaint.net/) - Støtte for blant annet layers, ubegrenset angre-funksjon, spesialeffekter og andre kjekke verktøy. Tidligere omtalt i denne artikkelen.

Gimpshop (Windows/Mac/Linux, http://www.gimpshop.com/) - Populær modifikasjon av The Gimp, der menyer og annet er lagt opp slik at det i stor grad vil være kjent for Photoshop-brukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.