Det finnes flere søkemotorer som finner et bilde basert på teksten du angir, men TinEye velger en annen tilnærming: Her kan du nemlig laste opp et bilde (eller angi URL-en til ett), hvorpå søkemotoren spytter ut lignende bilder fra andre steder på nettet.
Dermed kan du for eksempel angi et bilde du har tatt selv og sjekke om det finnes andre nettsteder som har brukt det uten din tillatelse.
Slik selger du feriebildene
TinEye kan også brukes til andre formål - eksempelvis når du sitter med et lavtoppløselig bilde du gjerne skulle hatt en stor variant av. Last det opp til TinEye, og i løpet av få strakser kan det være at søkemotoren har funnet et identisk bilde i høyere oppløsning. Du kan også bruke TinEye for å finne originalbildet til et manipulert bilde du sitter på, gitt at bildene fortsatt er ganske like.
Når du åpner TinEye i nettleseren blir du møtt med to søkefelter:
Som du ser bruker du det ene feltet dersom du vil laste opp et bilde du har lagret lokalt, eller det andre feltet dersom du vil angi URL til et bilde som allerede ligger på nett. Ifølge dokumentasjonen tar ikke TinEye vare på bilder du eventuelt måtte laste opp, så her skal det ikke være noe å frykte sånn sett.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger