Finn frem på skrivebordet

Som min gamle tysklærer sa: Ordnung muß sein.

Publisert
Sist oppdatert

Datamaskinens skrivebord kan være til stor hjelp når det gjelder å gjøre PC-bruken litt mer effektiv. Her får du kjapp tilgang til dokumenter, bilder og snarveier til ting du jobber med uten å måtte bla deg gjennom mapper og menyer.

Men fordelen begrenses ofte av hvilke evner vi har til å holde litt orden - dersom du fyller halve skrivebordet med ikoner vil du ofte bruke unødvendig lang tid på å finne akkurat det du er ute etter.

For alt i alt er skrivebordet bare en vanlig filmappe, om enn med innholdet konstant på display. Det er ingen funksjon som automatisk setter ting på plass, det er noe du må gjøre selv.

Så la oss se på hvordan du kan bruke skrivebordet bedre.

Snarveislakt

Ja de snarveiene, det har en tendens til å bli en god del av dem etter hvert - men hvor mange klikker du egentlig på daglig? Og de fleste snarveier du bruker ofte nok kan du egentlig heller ha på hurtigstartlinjen.

Første trinn er altså dra alle snarveier du virkelig trenger over til hurtigstartlinjen, og fjerne de andre fra skrivebordet. Da finner du kanskje også snarveier til applikasjoner du har installert, men aldri bruker, og kan i så fall vurderere å avinstallere hele programmet i stedet for å bare slette snarveiene.(Hurtigstartlinjen får du fram ved å høyreklikke oppgavelinjen, velge Verktøylinjer og huke av for Hurtigtstart).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer