Finn hva som helst med Tile

Denne lille brikken bruker Bluetooth for å sørge for at du aldri mister verdisakene dine igjen.

Hender det ofte du glemmer hvor treningsbagen din er? Den hvite lille brikken kan antagelig hjelpe deg. Foto: Matt Perko/Tile
Hender det ofte du glemmer hvor treningsbagen din er? Den hvite lille brikken kan antagelig hjelpe deg. Foto: Matt Perko/Tile Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes tjenester som hjelper oss å spore mobilene våre dersom de forsvinner, men hva med de andre eiendelene våre?

Tile er navnet på en ny og genial liten dings som kan hjelpe oss med nettopp det.

Det er kort fortalt en liten brikke som du kan spore opp via Bluetooth.

Varmt eller kaldt?

Du fester den på nøklene dine, i lommeboken, på den bærbare pc-en eller på favoritt-kosebamsen til minstemann.

Hvis en av tingene plutselig forsvinner, bruker du en app for å spore de opp igjen - du får beskjed når du blir «varmere» eller «kaldere» så lenge du er innenfor en rekkevidde på 15-45 meter.

Tile-appen husker hvor den sist så brikken din slik at du kan se hvor du forlot f.eks sykkelen din.
Tile-appen husker hvor den sist så brikken din slik at du kan se hvor du forlot f.eks sykkelen din. Vis mer


Tile-brikken har også en innebygd høyttaler som gir et pip når du er nærme nok til å aktivere den.

Få hjelp fra en venn

Men det mest spesielle er at hvis du ikke er i nærheten, vil appen «crowdsource» og bruke andres kontoer for å peke deg i riktig retning på et kart. Det forutsetter selvsagt at det er et nettverk med flere andre brukere i nærheten av deg.

Du kan ha opptil ti brikker per konto, og du kan også dele dine brikker med venner og familie slik at de enkelt skal kunne søke dem opp. Kjekt å ha på loftsbod-nøkkelen, kanskje?

Kan festes på alt

Selve Tile-brikken er vanntett og litt større enn et frimerke, og kommer med et selvklebende feste som du kan bruke til å putte den på nesten hva enn du vil, men kanskje ikke pelsen på lille Fido. Den er også laget slik at du kan feste den på en nøkkelring eller lignende.

Ta en titt på demovideoen under for å se hvordan det hele fungerer.

Se også flere bilder:

Lever bare i ett år

Noe som er både en fordel og ulempe med Tile er at batteriet ikke trenger å byttes ut. Men til gjengjeld er levetiden bare ett år. Prisen ligger på 19 dollar per stykk, 115 kroner, noe som kan være verdt investeringen med tanke på om du skulle måtte erstatte et forsvunnet lommebok eller pc.

Inntil videre er Tile kun kompatibel med iOS-enheter som støtter Bluetooth 4.0 Low Energy, det vil si iPhone 5 og 4S, iPad mini, iPad 3 og 4 samt 5. generasjon iPod touch. Det forventes å være leveringsklart vinteren 2013/2014.

hipKey og StickNFind er navnet på lignende produkter, ifølge Mashable.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer