Finn sikkerhetshull på PC-en din

Svensk nettjeneste bruker to minutter på å avdekke alvorlige feil.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med svakheter i innstillingene eller mangelfull oppdatering av programvare, kan PC-en din være åpen for inntrengere i det du kobler den til Internett.

Det svenske post- og teletilsynet (Post- och telestyrelsen, PTS) har laget en kjekk nettapplikasjon du starter i nettleseren. Testa datorn sjekker maskinen din i forhold til en rekke kjente angrepsmetoder, og i løpet av et par minutter får du beskjed om hvorvidt maskinen din er sårbar eller ikke.

Du får også tips til hvordan du kan utbedre svakhetene. Noen av løsningene innbærer enkel fikling, som å slå av deling i Windows, mens andre krever mer avansert inngripen i brannmursoppsettet som folk flest ikke nødvendigvis bør gjøre selv.

Nettstedet har også statistikk over de mest utbredte sikkerhetshullene, samt utfyllende informasjon om en del kjente sikkerhetshull, hvorfor de er farlige og hvordan du kan fikse dem.

Slik ser det ut hvis nettjenesten ikke har funnet noen kritiske svakheter. Merk imidlertid at det ikke testes hvorvidt du har beskyttet deg mot virus, eller om du kjører siste versjon av operativsystem og nettleser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer