Finn ut hvem som spammer deg

Smart Gmail-triks avslører syndebukkene.

Hvor kommer all spammen fra? Det kan du finne ut. Foto: colourbox.com
Hvor kommer all spammen fra? Det kan du finne ut. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sist jeg snakket med IT-avdelingen fikk jeg vite at rundt 97% av all epost vi får tilsendt lukes ut i spamfilteret på serveren, og selv om kun 3% slipper igjennom, dukker det støtt og stadig opp spam i innboksen.

Nå skal det sies at Gmail har et usedvanlig godt innebygd spamfilter som automatisk legger tvilsomme eposter i spam-mappen, men heller ikke dette er perfekt, og man kan jo begynne å lure på - hvor får spammerne tak i epostadressen din?

Dette gjør de på flere måter - den mest populære måten er selvsagt å tråle verdensveven på jakt etter formuleringer av typen etellerannet@etellerannet.etellerannet. En annen måte er via virus og spionvare der de får tilgang på folks adressebøker, eller via kjedebrev der folk aldri pusser bort historikken og der det til slutt finnes hundrevis av epostadresser som er gyldige.

Les også: Slik får du en midlertidig e-postadesse

Men, du kan også få spam dersom du har oppgitt epostadressen din til et nettsted, som igjen selger epostadressen din til spammere. Nettopp dette kan du gjøre litt smart. Bare se her:

Gmail ignorerer +

La oss si at du har epostadressen roger23907@gmail.com (la oss satse på at det ikke er en stakkar som har den). I stedet for å oppgi denne overalt, kan vedkommende f.eks. gjøre slik når han registrere seg hos DinSide: roger23907+dinside@gmail.com. Gmail filrerer bort alt som er mellom + og @, og derfor vil han motta eposten allikevel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer