Finner ikke nøkkelkode til ruteren

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Hei!

Jeg har trådløst nettver hjemme, som ble installert av et IT firma.De lagret nøkkelen på en bærbar PC, denne er nå gåt adundas og jeg får ikke koblet nye PC er til mitt netverk. Hvordan løser jeg den floken?

Med vennlig hilsen:Stig-Olav

Datadoktoren svarer

Hei

Alle rutere vi har vært borti har en Reset-bryter, som setter ruteren tilbake i den tilstanden den var da den kom fra fabrikken. Som regel finner du den i form av et lite hull, innenfor sitter selve bryteren.

Først tar du ut strømplugen til ruteren. Bøy så ut en binders og stikk den spisse enden inn i hullet slik at du kjenner at du beveger bryteren der inne, det kjenner du på at den så vidt beveger seg. Mens du holder den inne plugger du i strømpluggen, vent til alle knappene på ruteren blinker eller noe lignende.

Så tar du ut bindersen, tar ut strømpluggen og setter den inn på nytt.

Da vil ruteren være stilt tilbake slik den var da den kom fra fabrikken, og du - eller noen andre du vil overlate jobben til - kan gå inn i menyene og legge inn nye nøkler.

Hilsen Datadoktoren

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer