Scout hidden camera finder:

Finner skjulte kamera

Denne lille dingsen skal kunne avsløre selv de minste kameraene.

LYSER TILBAKE: Scout lar deg lete etter skjulte kameraer. Her sitter det ett i stikkontakten. Foto: Spyguy/YouTube
LYSER TILBAKE: Scout lar deg lete etter skjulte kameraer. Her sitter det ett i stikkontakten. Foto: Spyguy/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skjulte kameraer kan befinne seg i alt fra røykvarslere til kosebamser, og i en nylig amerikansk undersøkelse blant Airbnb-gjester, svarte 58 prosent av respondantene at de var bekymret for skjulte kameraer i boligen de leide.

Det var ikke grunnløst - i den samme undersøkelsen oppgav 11 prosent at de faktisk hadde funnet skjulte kameraer i en Airbnb-bolig.

Tidligere i år rapporterte New York Times at så mye som 1600 motell-gjester i Sør-Korea hadde blitt filmet i all hemmelighet, der bakmennene tok betalt for at andre kunne følge med på videostrømmene på nettet. De små 1 mm-kameraene var plassert i alt fra hårfønerholdere til tv-bokser.

Slike historier kan definitivt gjøre at man blir skeptisk til å sove borte.

Finner kameraene

Men selv om kameraene ofte er bittesmå, kan de oppdages.

Mannen bak nettstedet Spyguy, som i en årrekke har spesialisert seg på å selge overvåkingskameraer og annet spionasjeutstyr, har nå laget Scout, som skal hjelpe deg i å oppdage slike kameraer.

Innretningen er ganske enkelt en ring med sterke, røde LED-pærer, som lyser opp når du holder knappen inne. I mens skal du se igjennom hullet i ringen, på jakt etter prikker som lyser tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer