Finnes det PC-liv etter år 2000?

Alt tyder på at vi kommer til å oppleve et nokså totalt datakaos rundt år 2000. Den ene store bedrift -- og statsetat -- etter den andre innrømmer nå at nyttårsaften 1999 dessverre kommer litt vel overraskende på dem… Men er det noe håp for oss PC-brukere etter 01.01.00?

Med dette programmet kan du gratis sjekke om PCen din overlever nyttårsaften neste år.
Med dette programmet kan du gratis sjekke om PCen din overlever nyttårsaften neste år. Vis mer
Publisert

Har du en gammel PC, har du et problem. Har du en ny PC, men kjører galt operativsystem, har du et problem. Og benytter du de gale programmene (og her ligger de største utfordringene), har du et gedigent problem. De to første punktene er enkle å gjøre noe med, rene programproblemer kan i enkelte tilfeller være nærmest umulig å løse…

PCen først.

Hadde alt vært riktig enkelt, kunne vi bare kjørt et lite testprogram for å sjekke om PCene våre var klar for et nytt årtusen eller to. Men selv om slike programmer sannsynligvis klarer å avsløre de fleste PC-problemer, er de dessverre ikke helt hundre prosent garantert å finne alle problemer. Uansett kan det være lurt å laste ned det allerede anerkjente programmet YMARK2000 fra amerikanske NSTL (http://www.nstl.com/html/ymark_2000.html) og kjøre dette på PCen din. Det ligger også brukerveiledning på denne adressen, men kort forklart må man starte PCen i kommandomodus, og kjøre programmet her i fra.

De færreste nye PCer vil få problemer med overgangen, eldre PCer får nok en større utfordring. Vårt råd er at du -- dersom YMARK2000 fremprovoserer et problem -- kaster deg over PC-leverandøren din, og ber om hjelp. Sannsynligvis må du betale for denne hjelpen…

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer