Wayback Machine lanserer nettleserutvidelse

Finnes ikke siden, får du en gammel versjon

Kjekt om du til stadighet lander på nettsider som ikke lenger er operative.

BORTE? Snubler du over en nettside som ikke er tilgjengelig, kan Wayback Machine grave i sitt arkiv for å se om de har en kopi. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
BORTE? Snubler du over en nettside som ikke er tilgjengelig, kan Wayback Machine grave i sitt arkiv for å se om de har en kopi. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

En nettside vi til stadighet trekker opp av hatten her på Dinside, er archive.org, og da særlig tjenesten «Wayback machine».

Det spesielle med denne tjenesten er at den tar vare på gamle utgaver av «alle» nettsider, slik at man for eksempel kan spole tilbake og se hvordan Dinsides forside så ut i 2002. Hver uke lagres det 300 millioner nettsider fra hele verden i et gigantisk arkiv.

Mange mimremuligheter der, altså.

Finn en gammel versjon av en side

Noen ganger når man surfer på nett, kommer man over en side som ikke lenger eksisterer, enten fordi hele nettstedet har sluttet å opphøre, eller at den aktuelle nettsiden er blitt fjernet.

Det kan være surt om det så ut til å være akkurat nettsiden du trengte for å løse problemet ditt.

Da er archive.org kjekk å ha på lur, siden du da kan lime URL-en inn i søkefeltet og håpe på at siden har blitt arkivert på et tidligere tidspunkt.

Ny nettleserutvidelse

For å forenkle denne prosessen, har selskapet nå lansert en Chrome-utvidelse som du kan installere ved å trykke på lenka du nettopp passerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer