Fire rutere på benken

Vi har testet to helt nye, og to oppdatert modeller. Hva slags ruter skal du velge?

Fire rutere på benken
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være veldig vanskelig eller veldig lett å velge trådløs ruter, avhengig av bruk og bolig. Hvis internett-tilbyderen leverer en trådløs ruter med abonnementet, og du bor i en 2-3-roms leilighet vil dette være en grei løsning. Spesielt hvis du bruker en bærbar og stort sett bare bruker internett til surfing, Facebook, chat og mail.

Men har du en større bolig og skal dekke flere forskjellige behov samtidig for flere brukere, er det best å velge en ruter som har mer å by på.

Hva gjør en ruter bedre?

De fleste rutere er bygd på et lite utvalg av brikkesett. Forskjellen er stort sett i navn, innpakning og design. Programvaren er også forskjellig, men kan ha svært mye til felles. Programvareleverandører tilbyr tilpassede versjoner til forskjellige produsenter, det gjelder både store og små.

Skjærer vi inn til beinet, er det noen få tekniske egenskaper som er viktige å ta stilling til. Disse er:

Har ruteren Gigabit-porter for hjemmenettverket?Har ruteren støtte for 802.11n?Har ruteren støtte for 802.11n på 5 GHz?Gigabit er viktig når du har flere maskiner i hjemmenettet og vil kunne overføre store filer raskt uten at det plager andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer