Fire skrivebord i Windows

En liten skjerm trenger ikke lenger være det som hindrer produktiviteten din.

Publisert
Sist oppdatert

Av og til - eller for noen ganske så ofte - ender vi opp med en god del mer vinduer på datamaskinens skrivebord (desktop) enn det som er optimalt for å holde en omtrentlig oversikt.

Dersom dette gjelder deg har du selvfølgelig en rekke muligheter, for eksempel spandere på deg en ekstra skjerm eller to med høyere oppløsning enn du allerede har. Men sånt koster penger, og dessuten kan det hende du sitter på en liten bærbar PC. Da blir det ofte verken aktuelt eller mulig å bytte eller legge til en skjerm.

Langt billigere er det å bytte bort ditt Microsoft-OS til en eller annen grafisk lekker Linux-distro, men det å bytte operativsystem er heller ikke noe de fleste gjør sånn over natten. Derfor er det greit å vite at det også finnes et greit alternativ for deg som helst vil holde deg til Windows XP eller Vista.

Fire skrivebord i Windows"Cube" 3D-visningen kan roteres og zoomes ut og inn.

Shock 4Way 3D er - som navnet hinter til - et 3D-grensesnitt for Windows' Skrivebord. Det legger til tre "ekstra" skrivebord, slik at du ender opp med til sammen fire forskjellige - som du da kan bruke som du selv ønsker. For eksempel kan du ha et epostprogram gående på det ene, tekstbehandling på nummer to og så videre.

Fire skrivebord i Windows


Ved å klikke ikonet 4Way-ikonet på oppgavelinjen eller bruke tastaturet kan du kjapt veksle mellom de forskjellige skrivebordene. Liker du ikke standardsnarveiene kan du også sette dine egne - noe som kan være smart siden det er en god mulighet for at du ellers ikke får alfakrølltasten (@) til å fungere som normalt. Sjekk ut dette debattinnlegget.

Verd å merke seg er at eventuelle ikoner du har liggende på skrivebordet ligger der for alle de fire instansene, noe som kan være en fordel eller ulempe alt ettersom du ser det.

Når det gjelder selve 3D-visningen kan du velge mellom flere effekter, bakgrunner og måter å vise vinduene. I tillegg til "Cube"-effekten som i bildet over har du blant annet en "Flip3D"-aktig effekt og en der du står "inni" en firkant bestående av skrivebordene. I det hele lønner det seg å leke litt med valgmulighetene, disse finner du under "Option" når du høyreklikker på oppgavelinjeikonet.

En annen fiffig sak er manager-vinduet som i tillegg til å gi deg en enkel oversikt også lar deg flytte vinduer rundt mellom de fire skrivebordene ved hjelp av "drag-and-drop":

Fire skrivebord i Windows


Shock 4Way 3D har nylig kommet ut i utgave 1.07 og er som nevnt gratis selv om du for tiden må hente en lisensnøkkel på Internett for å bruke det. Programmet skal fungere med både Windows XP og Vista, og kan lastes ned her!Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer