Firefox 1.0 utfordrer Internet Explorer

Mozilla Firefox har allerede blitt skrytt opp i skyene av proffe brukere og sikkerhetseksperter. Nå er nettleseren som for alvor kan utfordre Internet Explorer endelig ferdig, og vi har gått den nærmere i sømmene.

Publisert
Sist oppdatert

Den første fullversjonen av Mozilla Firefox kommer etter over ett års planlegging og utvikling, og resultatet kan i følge mange føre til det første virkelige slaget mellom åpen kildekode og Microsoft.

Internet Explorer og Outlook-programmene til Microsoft er de største "synderne" hva virus og hacker-angrep angår, og mange har lenge håpet på et fullgodt alternativ. Mozilla Firefox, som allerede har blitt lastet ned av titalls millioner kan være nettopp det, og har endog mange egenskaper som Internet Explorer mangler.

Den fremste egenskapen til den lille nettleseren er at den klarer å by på svært mange funksjoner og samtidig være både diskrét og minimalistisk. Hvis du ikke trenger de mange nyvinnende funksjonene, blir du ikke plaget av dem, og får allikevel en fullverdig nettleser.

Vinduer i vinduet - arkfaner

Ta for eksempel "fanevinduer", eller "tabbed browsing", som åpner arkfaner for nye nettsider i det samme vinduet - en egenskap som samtidig lar oss bokmerke og åpne hele serier med faner samtidig. Det er vanskelig å beskrive hvor mye dette kan øke produktiviteten når du åpner og leser mange nettsider samtidig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer