Firefox 9 er klar

Versjonsnumrene fosser på, men er egentlig nyhetene så store?

Nå har Firefox tatt igjen Internet Explorer - i hvert fall på versjonsnummer.
Nå har Firefox tatt igjen Internet Explorer - i hvert fall på versjonsnummer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere kunne det gå år mellom hvert nytt versjonsnummer av Firefox, og så sent som i mars i år ble versjon 4.0 lansert. Nå, 9 måneder senere, har nettleseren kommet i versjon 9. Mozilla har nemlig som mål å lansere en ny versjon hver 6. uke.

Høyere er bedre

En av årsakene til denne gallopperende lanseringsraten er at Firefox begynte å henge etter. Ikke nødvendigvis på funksjoner, muligheter og sikkerhet, men på versjonsnummer. Når de største konkurrentene for 9 måneder siden var på versjon 9 (Internet Explorer), og 12 (Google Chrome), er det kanskje ikke så underlig at Mozilla følte at de trengte et puff. Det ligger sannsynligvis en viss psykologisk effekt i dette; høyere versjonsnummer -> nyere -> bedre.

En naturlig konsekvens av så tette lanseringer er at nyhetene fra forrige gang ofte er meget beskjedne. Dermed er heller ikke alltid nyhetsverdien så stor lenger, verken for Firefox eller Chrome.

Les også: Dette er verdens mest brukte nettleser akkurat nå

De viktigste nyhetene

Men noe nytt er på plass i Firefox 9, blant annet er det gjort forbedringer i Javascript-motoren, som skal være inntil 30% raskere enn hos forgjengeren. I tillegg er det gjort en god del bug-fiksing, og noen forbedringer i grensesnittet for Mac-brukere. Støtte for webstandarder som HTML5, MathML og CSS skal også være forbedret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer