Firefox har blitt enda smartere

Sjekk hva som er nytt i versjon 3.5, og last ned!

Firefox har blitt enda smartere
Publisert
Sist oppdatert

Firefox har allerede svevd rundt i internett-universet, eller interverset om du vil, i lang tid, men da i form av beta-versjoner som i utgangspunktet ikke er ment å tas i bruk av andre enn de som liker å rive seg litt i håret i frustrasjon mens de surfer.

Det vil si, helt fra versjon 3.1 ble klar for nedlasting har Firefox vært mer enn stabilt nok for vår del, så når 3.5 i dag utgis i ferdig utgave er det ikke de store omveltningene som venter.

(Forvirrede sjeler behøver ikke bry seg så mye om versjonsnummerne, bare vite at det som nå er 3.5 egentlig skulle slippes som 3.1, men Mozilla mener opplagt at forbedringene krever et større inkrementelt byks enn 0.1.)

Det nyttigste nye

Det er ikke så veldig mye nytt på overflaten, men én av de mest opplagte forbedringene (eller forverringene hvis du liker å snoke andres netthistorikk) er "Private nettlesing". Navnet på funksjonen er ikke til å misforstå, og selv om den av rorbua-humorister kalles pornomodus, kan den faktisk ha sin nytte også i situasjoner som ikke involverer tre store X-er.

Når den er aktivert vil det blant annet ikke eksistere logg over nettsteder du har besøkt, ingen såkalte informasjonskapsler vil lagres på maskinen, oversikt over nedlastede filer registreres ikke, og verken brukernavn eller passord vil fylles ut automatisk på nettsteder som krever innlogging. Alt dette er veldig kjekt å ha hvis du for eksempel bruker en offentlig tilgjengelig datamaskin i inn- eller utland, eller hvis du deler maskin med din ektemake, som du akkurat har bestilt en helt spesiell presang til.Tidligere har det vært en smal sak å åpne faner som nylig er lukket uten at du egentlig ville det. I Firefox 3.5 blir det nå også mulig å gjenåpne lukkede vindu, nyttig hvis du uheldigvis lukker et vindu stappfullt av faner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer