FireWire harddisk på bærbar

Det er ikke mange bærbare PCer som har FireWire innebygget. Det er i hovedsak Sony som tilbyr dette, men de selger ikke sine bærbare PCer på det norske markedet. Det er likevel en smal sak å installere FireWire på en moderne bærbar PC, det er bare å sett i et PC-kort og installere programvare. Så kan man koble til eksternt utstyr som harddisker og digitale kameraer.

FireWire harddisk på bærbar
Publisert

Kortet er av Cardbus-type, som innebærer at det har omtrent de samme egenskapene som et PCI-kort for intern montering. Cardbus-standarden spesifiserer en 32-bits buss, 33 MHz båndbredde og BusMaster-funksjoner.

Derfor var vi ganske optimistiske med hensyn til ytelse, og som vi skrev i 106646">den første testen av harddisken, er det jo en svært praktisk løsning.

Installasjon

Kortet, som heter Western Digital 1394 CardBus PC Card, er kompatibelt med Windows 98 SE, 2000 og Mac OS 8.6 eller senere.

På den originale Windows 98 er det ikke mulig å installere kortet, du er nødt til å oppgradere til SE først. Det er ikke tilstrekkelig å bare oppdatere eller legge til nye systemfiler.

På Windows SE var det bare å kjøre installasjonsprogrammet som ligger på CD, og dette gikk uten problemer på den bærbare 10366">IBM ThinkPad 390X, som vi nylig har testet i vår test av bærbare PCer.

Hva vi målte

Vi kjørte vårt vanlige testprogram og kom fram til følgende resultater. Til sammenligning har vi ført opp målingene fra testen på den stasjonære testPCen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer