Fireworks 2: Komplett webgrafikk

Vi var bare delvis fornøyd med Macromedia Fireworks 1. Nå er versjon 2 her, og programmet har blitt kraftigere, mer komplett og billigere. Fireworks begynner endelig å innfri forventningene.

Publisert

Første gang du åpner Fireworks 2, ligner det svært mye på versjon 1. Og det er helt greit. Mye var jo bra i den versjonen.

Vi likte svært godt eksportfunksjonene i Fireworks 1, selv om det kunne ha vært litt mer informasjon om hva som var ideell kompresjon.

Men vi mislikte sterkt at Fireworks 1 manglet god støtte for behandling av f.eks. innskannede fotografier, og vi oppdaget også unøyaktigheter i vektorgrafikken.

Men nå...

Fireworks 2 er ennå ikke perfekt. Men vektorgrafikken har blitt mer nøyaktig, og nå er det faktisk svært lett å få kurver til å flytte seg, utvides, myknes og alt annet du måtte ha lyst til å gjøre.

Fotografiene kan etterbehandles, og du har valget mellom et knippe funksjoner for å justere farger, skarphet og legge på effekter. Funksjonene er ikke imponerende sammenlignet med hva vanlige grafikkprogrammer som Paint Shop Pro o.l. kan oppvise, men nå kan du faktisk klare deg uten slike ekstraprogrammer.

Vi testet vektorgrafikken, og de rare feilene som skjemmer Fireworks 1 er rettet. I tillegg er kontrollen over effektene langt bedre, og Fireworks 2 fremstår som et ganske imponerende vektorprogram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer