Fjern virus med USB-plugg

Har PC-en din fått virus? Da kan dette redde den.

Fjern virus med USB-plugg
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft har nå rukket å bli en etablert aktør i antivirusmarkedet, og deres gratisløsning Microsoft Security Essentials har høstet mange lovord i uavhengige tester. Nylig kom programvaren i ny versjon (2.0), og for første gang også i norsk språkdrakt.

Programvaren fjerner virus, spyware og annen skadelig programvare, og krever få ressurser og interaksjoner i forhold til mange av konkurrentene.

Kjøres rett fra USB-minneplugg

I kjølvannet av lanseringen av den nye versjonen dukket også Microsoft Safety Scanner opp. Dette er rett og slett en forenklet, portabel versjon av antivirusmotoren, som kan kjøres fra en minneplugg.

Så hvis du mistenker PC-en din for å være infisert av uhumskheter, putter du ganske enkelt inn en minneplugg i USB-porten, kjører programmet, og resten bør gå av seg selv.

Les også Gratis trygghet med Avast 6

(Fortsetter under bildet)

Varer ikke evig

Ting skjer imidlertid fort på virus-fronten, så programmet vil kun virke i 10 dager etter at du har lastet det ned. Har du planer om å bruke programmet lenger, må du altså laste det ned på nytt. Det sikreste vil være å laste det ned og overføre til minnepluggen på en annen PC enn den du mistenker for å være infisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer