Duck.com e-post

Fjerner alt som sporer deg

Den anonyme søkemotoren lanserer gratis e-posttjeneste.

SPORING: Mange avsendere kan se når du åpner en e-post. Det setter DuckDuckGo nå en stopper for. Foto: Brett Jordan / Pexels
SPORING: Mange avsendere kan se når du åpner en e-post. Det setter DuckDuckGo nå en stopper for. Foto: Brett Jordan / Pexels Vis mer
Publisert

Mens alt du søker etter på Google blir lagret på din brukerprofil, er det ingenting som lagres når du søker på DuckDuckGo. Der kan du søke på nettet helt uten å bli sporet.

Tjenesten ble lansert allerede i 2008 og nådde én milliard søk i 2013. Nå søkes det nesten 100 millioner ganger daglig ifølge tjenestens åpne statistikk.

DuckDuckGo har også egne nettlesere for mobiltelefoner, samt en nettleserutvidelse som blokkerer alt av sporing når du surfer rundt på nettet.

Lanserer gratis e-posttjeneste

Folkene bak DuckDuckGo er med andre ord svært opptatte av personvern og lanserte nylig en ny e-posttjeneste, som er gratis å bruke.

Det er imidlertid ikke en e-posttjeneste i den forstand at du har en innboks og kan sende e-post og den slags.

I stedet får du en @duck.com-epostadresse, der e-post sendt til denne e-postadressen blir videresendt til e-postadressen du selv ønsker.

Fjerner all sporing

Men det skjer ikke uten at e-postene filtreres først. DuckDuckGo sørger nemlig å strippe e-postene for alt av sporingsteknologi avsenderen har lagt ved i e-posten.

Undersøkelser fra DuckDuckGo viser at 85 prosent av e-poster inneholder kode som avslører når du åpnet e-posten, hvor du var da du åpnet den og hvilken enhet du brukte. Dette er data som ofte brukes for å bygge en profil på deg, og som påvirker hvilke annonser og innhold du ser på nett.

Dermed kan du bruke @duck.com-adressen din når du handler i nettbutikker, starter abonnementer på nyhetsbrev, deltar i konkurranser og lignende på nett, og da slippe å oppleve at du blir sporet når du åpner e-posten.

Det er også mulig å generere flere adresser som vidersendes til samme e-postadresse, for eksempel om du vil bruke én per nettsted. Dette gjøres lett om du bruker DuckDuckGo-appen eller nettleserutvidelsen på datamaskinen, for eksempel.

Lagrer ingenting

DuckDuckGo forsikrer brukerne om at alt som lagres hos dem er e-postadressen du velger og e-postadressen e-postene skal sendes videre til. Så fort e-postene ankommer serveren, strippes de for unønsket innhold, sendes videre og forsvinner, ifølge personvernsiden.

For å skaffe deg en @duck.com-epostadresse kan du bruke DuckDuckGo-appen på iOS/Android, eller besøke denne siden på en datamaskin.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer