Duck.com e-post

Fjerner alt som sporer deg

Den anonyme søkemotoren lanserer gratis e-posttjeneste.

SPORING: Mange avsendere kan se når du åpner en e-post. Det setter DuckDuckGo nå en stopper for. Foto: Brett Jordan / Pexels
SPORING: Mange avsendere kan se når du åpner en e-post. Det setter DuckDuckGo nå en stopper for. Foto: Brett Jordan / Pexels Vis mer
Publisert

Mens alt du søker etter på Google blir lagret på din brukerprofil, er det ingenting som lagres når du søker på DuckDuckGo. Der kan du søke på nettet helt uten å bli sporet.

Tjenesten ble lansert allerede i 2008 og nådde én milliard søk i 2013. Nå søkes det nesten 100 millioner ganger daglig ifølge tjenestens åpne statistikk.

DuckDuckGo har også egne nettlesere for mobiltelefoner, samt en nettleserutvidelse som blokkerer alt av sporing når du surfer rundt på nettet.

Lanserer gratis e-posttjeneste

Folkene bak DuckDuckGo er med andre ord svært opptatte av personvern og lanserte nylig en ny e-posttjeneste, som er gratis å bruke.

Det er imidlertid ikke en e-posttjeneste i den forstand at du har en innboks og kan sende e-post og den slags.

I stedet får du en @duck.com-epostadresse, der e-post sendt til denne e-postadressen blir videresendt til e-postadressen du selv ønsker.

Fjerner all sporing

Men det skjer ikke uten at e-postene filtreres først. DuckDuckGo sørger nemlig å strippe e-postene for alt av sporingsteknologi avsenderen har lagt ved i e-posten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer