Fjerner kopisperre fra spill

Ubisoft vil bruke nye metoder for å hindre piratkopiering.

Assasin Creed II er en av vårens store titler fra Ubisoft. Kanskje den kommer med et helt nytt antipiratsystem?
Assasin Creed II er en av vårens store titler fra Ubisoft. Kanskje den kommer med et helt nytt antipiratsystem? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PC-spill har blitt kopiert i hopetall siden dataalderens spede barndom, og det har ikke akkurat gjort det enkelt for dem som lever av å selge dem. Fram til nå har det mest brukte mottiltaket vært en eller annen form for kopibeskyttelse, gjerne kombinert med tvungen aktivering. Mange titler krever dessuten at original-platen må stå i drevet når man spiller.

Dessverre er ikke dette særlig forbrukervennlig, og for mange blir derfor veien kort til The Pirate Bay, og til crackede versjoner der alle av de ovennevnte "vedhengene" er fjernet.

Nytt og effektivt system?

Mange spillselskaper jobber iherdig med å finne alternative løsninger, som både er brukervennlige og effektive mot piratkopiering. Et av selskapene som har kommet lengst, er Ubisoft, som i følge Gamespy.com snart vil lansere et helt nytt system, som de håper vil lokke kundene tilbake i hopetall.

I det nye systemet vil det være helt nødvendig at spilleren identifiserer seg gjennom en konto på Ubi.com når han starter spillet. I tillegg vil det ikke være mulig å lagre high-score lokalt, men på nettet.

Trenger ikke plata

Den store oppsiden er at spillet kan installeres på et ubegrenset antall maskiner, samt at platen ikke behøver å stå i drevet når man spiller. Det gjør det også mulig å distribuere spillene gjennom mange forskjellige kanaler, ikke bare CD og DVD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.