Fjerner Ubuntu-maskiner fra nettbutikken

Skudd i baugen for Linux?

Dell vil ikke lenger levere Ubuntu med PC-ene sine, med mindre du spør spesielt etter det pr telefon.
Dell vil ikke lenger levere Ubuntu med PC-ene sine, med mindre du spør spesielt etter det pr telefon. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dell, en av verdens største PC-produsenter, har i en periode tilbudt kundene sine å velge operativsystemet Ubuntu Linux på en del PC-modeller, i stedet for Windows. Ubuntu er et kostnadsfritt alternativ til Windows, basert på åpen kildekode.

Ubuntu Linux er det tredje mest utbredte operativsystemet for personlige datamaskiner, bak Windows og MacOS. Det er imidlertid bittelite i forhold til de to hovedkonkurrentene. De fleste analyserapporter anslår at markedsandelen til Linux totalt sett ligger på rundt 1%. DinSide Data har skrevet en rekke artikler om Ubuntu Linux, her er vår omtale av siste versjon.

- Passer ikke hvermansen

Men nå er det slutt på Ubuntu-PC-er i Dells nettbutikk. Begrunnelsen Dell gir, er ifølge vår kilde Daily Telegraph at operativsystemet er bedre egnet for avanserte brukere og dataentusiaster, og underforstått mindre egnet for den jevne PC-bruker.

Så sent som i juni uttrykte imidlertid Dell sterk støtte til Ubuntu, og omtalte det blant annet som sikrere enn Windows.

Selges pr telefon

Selv om Ubuntu nå blir borte fra nettbutikken, er ikke alle broer brent. Kunder som henvender seg via selskapets call center vil fortsatt kunne bestille PC-er med Ubuntu, men denne opsjonen vil ikke bli promotert i nettbutikken, skriver bit-tech.net.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer