Cyberpunk 2077

Fjernet fra PlayStation

Spillerne kan få full refusjon.

FULL RETUR: Misfornøyde PlayStation-spillere kan få refundert pengene, dersom de har kjøpt spillet digitalt. Foto: CD Projekt Red
FULL RETUR: Misfornøyde PlayStation-spillere kan få refundert pengene, dersom de har kjøpt spillet digitalt. Foto: CD Projekt Red Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert med uttalelse fra Adam Kicinski, toppsjef i CD Projekt Red.

Sony har valgt å fjerne storspillet «Cyberpunk 2077» fra PlayStation Store. Det skjer i kjølvannet av en rekke klager fra brukere om at spillet ikke kjører tilfredsstillende på PlayStation 4.

På Twitter har PlayStations offisielle støttekonto også lagt ut en melding der de skriver at alle som har kjøpt «Cyberpunk 2077», kan be om refusjon.

«Cyberpunk 2077» er ikke lenger i PlayStation Store.
«Cyberpunk 2077» er ikke lenger i PlayStation Store. Vis mer

I en uttalelse sier spillstudioet CD Projekt at avgjørelsen ble tatt etter diskusjoner mellom dem og Sony, der de ble enige om at Sony vil tilby full refusjon for alle som har kjøpt spillet i PlayStations digitale spillbutikk.

Har du kjøpt «Cyberpunk 2077» til PlayStation digitalt og ønsker å få refundert pengene, kan du sende inn en forespørsel via denne lenken.

Microsoft har så langt ikke uttalt om de vil tilby full refusjon i Xbox Store på lik linje med Sony, men overfor Reuters sier Adam Kicinski, toppsjef i CD Projekt, at de ikke har vært i samtaler med Microsoft om å fjerne spillet fra Xbox Store.

– For øyeblikket er vi ikke i samtaler med Microsoft, sier han til Reuters.

Flere problemer

«Cyberpunk 2077» er et av årets mest etterlengtede spill, men utviklingen og slippet har ikke vært uten problemer. Under spillmessen E3 i fjor kunne selveste Keanu Reeves, som også innehar en rolle i spillet, avsløre at lanseringsdatoen var 16. april 2020, men datoen ble senere forskjøvet flere ganger før den landet på 10. desember.

Etter lanseringen har mange kjøpere klaget over hvor ustabilt og hvor dårlig grafikken er, og spesielt på PlayStation 4 og Xbox One har spillerne vært misfornøyde.

I en uttalelse tidligere denne uka sa CD Projekt Red at misfornøyde kunder kunne be om refusjon gjennom PlayStation og Xbox, men flere opplevde at returen ikke ble godkjent fordi de ikke oppfylte kravene, som blant annet er spilletid.

Nå kan altså alle som har kjøpt det digitalt på PlayStation, få full refusjon.

Beskyttet gjennom forbrukerloven

Når det gjelder fysiske kopier, er det trolig opp til butikkene som vanligvis ikke tar retur av spill med brutt forsegling.

Dog sier Thomas Iversen, juridisk seniorrådgiver i Forbrukerrådet, at de har beskyttelse gjennom forbrukerlovens regler.

– De få som har kjøpt spillet fysisk på plate, har beskyttelse i forbrukerkjøpslovens regler. Dersom selger ikke kan reparere feilen innen rimelig tid, vil denne gruppen ha krav på heving av kjøpet. Det betyr at spillet leveres tilbake mot full refusjon. En oppdatering om et par måneder er etter vårt syn for lang tid, og disse forbrukerne bør også få muligheten til å få pengene tilbake, fortalte han til Dinside tidligere denne uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer