Apple TV 4K (2021) | TEST

Fjernkontrollen er stjerna

Den nye Apple TV 4K-utgaven er rett og slett meget god, særlig på grunn av den nye fjernkontrollen.

LIK BOKS, ULIK FJERNKONTROLL: 2021-utgaven av Apple TV 4K er identisk med sin forgjenger, men fjernkontrollen har blitt pusset opp betraktelig. Foto: Pål Joakim Pollen
LIK BOKS, ULIK FJERNKONTROLL: 2021-utgaven av Apple TV 4K er identisk med sin forgjenger, men fjernkontrollen har blitt pusset opp betraktelig. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Det er fire år siden Apple lanserte Apple TV 4K, men i disse dager lanseres en oppgradert modell, som vi har hatt til test den siste uka.

Foruten at selve boksen er oppgradert, har Apple endelig også gitt fjernkontrollen en kraftig overhaling – den er kanskje det vi liker aller best med den nye modellen.

Modellnavnet er dog beholdt, så den nye enheten heter også bare Apple TV 4K. Dette er da den 6. generasjonen Apple TV, og den tredje av de med mer moderne grensesnitt og egen App store.

Lik utseendemessig

Apple har på ingen måte gjort noen krumspring med selve boksen. Den er faktisk identisk med den forrige modellen, som igjen var identisk med sin forgjenger igjen. Den har de samme fysiske målene og samme design.

Altså snakker vi med andre ord fortsatt om en ganske nett boks som måler rett under 10 centimeter i lengde og bredde, 3,5 centimeter i høyden og veier en snau halvkilo.

På baksiden finner du stadig tre porter - til strøm, HDMI og kablet nettverk.

Dette er oppgradert

Det er med andre ord på innsiden Apple har oppdatert nye Apple TV 4K. For det første er A10x-prosessoren fra den forrige utgaven byttet ut med en A12 Bionic-prosessor. De to prosessorene har vi sett i henholdsvis iPad Pro (2017) og iPhone Xs/Xr-telefonene (2018).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer