Filmmaker Mode

Fjernkontrollen får en ny knapp

Snart skal du få se Hollywood-filmene slik de er ment å nytes.

FILMMODUS: Både Hollywood og TV-produsenter omfavner en felles filmmodus standard. Det kan gjøre filmopplevelsen din et par hakk bedre. Foto: Shutterstock
FILMMODUS: Både Hollywood og TV-produsenter omfavner en felles filmmodus standard. Det kan gjøre filmopplevelsen din et par hakk bedre. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

I en video fra 2018 bønnfalt skuespiller Tom Cruise og regissør Christopher McQuarrie filmtitterne om å deaktivere bildeutjevningsfunksjonen, såkalt «motion smoothing» på TV-en. Duoen mente nemlig at effekten ødelegger filmopplevelsen og gir bildet en såpeoperaeffekt.

Også «Stranger Things»-skaperne har gått ut med samme oppfordring. Og nå kommer kanskje løsningen.

» Få med deg alle nyhetene fra verdens største teknomesse.

Ny filmmodus

På sensommeren i fjor annonserte UHD Alliance, en organisasjon som består av en rekke filmstudioer og teknologiselskaper, Filmmaker Mode – en TV-modus som skal sørge for at filmer og TV-serier blir vist på TV-en din slik som det er tiltenkt.

Filmmaker Mode deaktiverer TV-innstillinger som nevnte bildeutjevning og etter-prosessering, og vil i stedet vise bildet i riktig skjermforhold, med korrekte farger og bildefrekvens – akkurat slik filmprodusentene laget filmen.

Directors Guild of America, The Film Foundation, grunnlagt av stjerneregissør Martin Scorsese, International Cinematographers Mode og American Society of Cinematographers er blant organisasjonene som støtter teknologien, skriver nettstedet What HiFi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer