Fjernstyring av PC

Publisert
Sist oppdatert

Haloen data doktor.

Jeg har et problem som jeg håper du kan hjelpe meg med.

Jeg har bredbånd på jobben og hjemme, og jeg hadde tenkt å bruke et program til å styre hjemme PC en fra jobben ( remote admin ).

På jobben har jeg offentlig IP-adresse, men hjemme vises bare IP-adressen til leverandøren, så jeg får ikke kontakt med hjemme PCen.

Finnes det en måte å omgå dette på? MvhInge

Datadoktoren svarer

Hei,

Hvis du kjører Windows XP og bruker VPN mellom hjemmemaskinen og jobben blir det veldig enkelt. Da er det bare å bruke Windows Remote Desktop Connection og sette inn maskinnavnet til jobbPCen som du vil skal kunne styre hjemme-PCen.

Dette forutsetter at du er pålogget hjemmefra og at brukeren hjemme har passordbeskyttet tilgang til maskinen.

Hvis du ikke bruker VPN må du åpne port 3389 i ruteren din, og sette opp en virtuell server med den IP-adressen hjemmePCen har.

Når du da ber om tilgang til den IP-adressen du har fått tildelt av din leverandør, så vil porten i ruteren trigges, og trafikken rutes til IP-adressen på den maskinen du har valgt.Mer om Remote Desktop Connection finner du i hjelpefilen på PCen din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer