Huawei MateBook X Pro

Fjorårets «beste PC» blir ny

Huawei lanserer to nye PC-er, en av dem skal kunne brukes i tre timer på batteri etter bare 15 minutter i stikkontakten.

MATEBOOK: Her er årets PC-nyheter fra Huawei. Fra venstre: MateBook 14, MateBook X Pro og MateBook 13. Foto: Huawei
MATEBOOK: Her er årets PC-nyheter fra Huawei. Fra venstre: MateBook 14, MateBook X Pro og MateBook 13. Foto: Huawei Vis mer
Publisert

Den årlige mobilmessen Mobil World Congress (MWC) i Barcelona har de seneste årene begynt å handle mer om bare smarttelefoner. I fjor introduserte Huawei PC-en MateBook X Pro under messen - en PC vi kåret til den beste i 2018 - og under årets show benytter de anledningen til å vise frem en oppgradert modell.

Årets utgave bygger på det meste og beste fra den første generasjonen, men den har nyere prosessor, kraftigere grafikkort (Geforce MX250) og Huawei Share.

MateBook X Pro blir oppgradert for 2019. Foto: Huawei
MateBook X Pro blir oppgradert for 2019. Foto: Huawei Vis mer

Med Huawei Share kan du enkelt tæppe en kompatibel Huawei-telefon mot NFC-området på PC-en for å overføre bilder og videoer i en fei.

MateBook X Pro har den samme berøringsskjermen på 13,9 tommer og med en oppløsning på 3000 x 2000 piksler. Den slanke rammen har ikke plass til et kamera, så det er fremdeles plassert under en av tastene på tastaturet.

Den har også den smarte fingersensorer som registrerer fingeravtrykket ditt ved oppstart slik at du ikke behøver å trykke en ekstra gang for å logge inn i Windows 10.

MateBook 14

Huawei utvider samtidig PC-porteføljen sin med nyheten MateBook 14, som plasserer seg mellom D-serien og X Pro. PC-en har flere likheter med flaggskipet og har ting som Whiskey Lake-prosessor, MX250-grafikk, samme fingersensor og Huawei Share.

Her er MateBook 14. Foto: Huawei
Her er MateBook 14. Foto: Huawei Vis mer

Den berøringsfølsomme skjermen har det samme 3:2-formatet som Huaweis andre PC-er, og den har en oppløsning på 2160 x 1440 piksler. Panelet er av typen IPS og lysstyrken er maksimalt 300 nits.

MateBook 14 kan utstyres med 512 GB lagringsplass og 8 eller 16 GB minne. PC-en kommer i følgende konfigurasjoner:

  • i5-prosessor, 512 GB lagring og 8 GB minne.
  • i7-prosessor, 512 GB lagring, 16 GB minne og berøringsskjerm.
  • Begge med MX250-kort.

Av tilkoblingsmuligheter finner du én USB-C med støtte for data, lading og DisplayPort, én USB 2.0, én USB 3.0, hodetelefonkontakt og HDMI.

Lover lynrask lading

Batteriet har en kapasitet på 57,4 wattimer med støtte for hurtiglading som skal gi 3 timer brukstid etter kun 15 minutter lading. Ifølge tallene til Huawei kan MateBook 14 spille av full-HD-video i 15 timer før batteriet går tomt.

MateBook 14 blir tilgjengelig i Norge i april.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer