Flash 4 er klar til å overta webben

Macromedia melder at Flash 4 kommer i juni. Oppgraderingen fra versjon 3 gjør Flash til et seriøst alternativ til HTML, og gir flere nye muligheter for spennende multimedia. Nytt er også at Flash nå støtter MP3.

Publisert

DinSide har tidligere skrevet om at 2541">Flash har fått større utbredelse på verdensbasis enn Java, og at enkelte aktører allerede har begynt å lage hjemmesider i bortimot ren Flash, slik som f.eks. 2843">Pepsi i Norge.

Mange nyheter

De begrensningene som preget Flash 3, blir forbedret i Flash 4. Her er nyhetene:

  • Støtte for skjemaer og brukerrespons. Dette betyr at handel, gjestebøker, responsskjemaer og annet nå kan gjøres i rene Flash-vinduer. Tidligere måtte dette skje i HTML.
  • Støtte for lyd og musikkformatet MP3 med synkronisering av lyd og bildeeffekter. Tidligere har Flash kun hatt støtte for vanlige lydformater, slik at lyd og musikk enten har vært av dårlig kvalitet, eller tatt stor plass i Flash-filene.
  • Muligheter for å lage funksjonalitet basert på logiske parametre og enkel matematikk. Dette betyr at Flash nå blir et bedre verktøy for å utvikle spill og skikkelig interaktivitet.
  • Bedre multimediaeffekter, men bortsett fra at enkeltelementer nå kan flyttes fritt av bruker innenfor et definert område, er det lite som er revolusjonerende sammenlignet med Flash 3. Forbedringene ligger i at mange rutiner blir automatisert og enklere å utvikle. Resultatet av dette blir forhåpentligvis at enda flere lar seg inspirere til å lage spennende multimedia i Flash.
  • Forbedrede redigeringsmuligheter og kontroll for utviklere. Tidslinjene som utviklere bruker har blitt forbedret, dialogvinduer har blitt mer sofistikerte og detaljerte, og rutinene for å benytte lag (layers) har blitt enklere. Dessuten skal publiseringsrutinene også ha blitt kraftig forbedret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.