Flash mer utbredt enn Java

3 av 4 nettbrukere har allerede Macromedia Flash installert på sine maskiner. Dette viser en undersøkelse som et amerikansk forskningsinstitutt utførte i februar.

Publisert

Flash er et selvstendig grafikk- og medieformat, og gir mulighet for overføring av avansert multimedia og presentasjoner selv på dagens trege Internett. Flash baserer seg på vektorgrafikk og lydkomprimering. Mer om teknologien som ligger bak Flash kan du lese her.

Undersøkelsen er gjort av det uavhengige amerikanske forskningsinstituttet King, Brown & Partners, som har latt en gruppe på 1675 personer teste sine egne datasystemer til bruk på Internett. Utvelgelsen av deltakerne i testen skal være gjort slik at de best mulig motsvarer gjennomsnittet av nettbrukere i USA.

Undersøkelsen konkluderer med at 77% av respondentene har støtte for å vise Flash, mot bare 62% for Java.

Grunnen til denne kraftige spredningen av Flash, skyldes at Windows 95 og 98, MacOS 8.5 og Netscape 4.5 alle nå leveres med Flash. I tillegg har Flash vært tilgjengelig for individuell nedlastning over en periode på 3 år.

Tallene for Norge kan godt være annerledes. I statistikken som DinSide har for sine brukere, ser vi for eksempel at opp mot 98% av brukerne har støtte for Java. Vi har ingen tall for hvor mange som har støtte for Flash.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer