Flashforge Finder – den «billige» 3D-printeren fra Clas Ohlson

Er 5.000 kroner billig nok for en folkeprinter?

SPENNENDE: Det er fortsatt noe litt magisk over å se en 3D-printer jobbe. Men du gidder ikke sitte sånn her gjennom hele prosessen, for Flashforge Finder bruker noen timer på det meste. Som alle andre 3D-printere. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SPENNENDE: Det er fortsatt noe litt magisk over å se en 3D-printer jobbe. Men du gidder ikke sitte sånn her gjennom hele prosessen, for Flashforge Finder bruker noen timer på det meste. Som alle andre 3D-printere. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har bare prøvd én 3D-printer før: CEL Robox, som Clas Ohlson nå selger for like under 11.000 kroner.

Det gikk sånn passe greit. Men 11.000 kroner er mye penger. Ikke voldsomt mye penger, men for mye penger for mange.

Clas Ohlson prøver nå igjen, med 3D-printeren Flashforge Finder. Prisen er mer enn halvert, til 4.990 kroner, mens Dustin selger den for 7.700 kroner.

Da begynner vi å snakke om priser som åpner 3D-printing for langt flere. Spørsmålet er om du bør la seg friste. Eller bare låne vår.

Se hvordan det gikk

Vi er ingen eksperter på 3D-printing. Og poenget med produkter som Flashforge Finder skal være nettopp at man nettopp ikke trenger å være ekspert for å komme i gang.

Det vi først og fremst ville finne ut av, var derfor hvor raskt det gikk fra pakka ble åpna, til første ferdige modell lå klar i printeren.

Her får du kortversjonen:

Kalibrering, kalibrering, kalibrering

Du kan fortsatt ikke bare fjerne plasten og sette i gang umiddelbart når du kjøper en 3D-printer. Først må den kalibreres. Og det tar tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer