Flaskehals ved samtaler over Internett

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Som mange andre nordmenn bosatt i utlandet bruker jeg MSN Messenger som billig telefonerstatning. Har også brukt andre program som SKYPE og Yahoo Messenger. Felles for alle er at enkelte samtaler forløper knirkefritt og med veldig god lyd, mens andre er skjemmet av sus og hakking.

Jeg har erfart at samtaler med enkelte kontakter hele tiden er bra, mens andre stort sett er dårlige.

Det jeg lurer på er om det finnes en "flaskehals"? Er det ytelse på maskinen, internettilkoblingen, lydkort eller mikrofonen som er den vanligste feilkilden?

MvhEivind

Datadoktoren svarer

Hei

Siden du bruker det samme utstyret hele tiden, men med varierende kvalitet på samtalene, er det vel bare en feilkilde igjen - Internett.

Telfoni er jo i utgangspunktet sanntids overføring av signaler, men moderne telefoniløsninger opererer med en konstan t ørliten forsinkelse som vi vanligvis ikke merker.

Men Internett fungerer ikke i sanntid, der er det i prinsippet helt tilfeldig når de forskjellige bitene av trafikken dukker opp som komplette data på din eller samtalepartnerens maskin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer