Flere brukere i Chrome

Slik skiller du mellom ditt og de andres innhold.

SKJULT FUNKSJON: Chrome lar seg bruke med forskjellige brukerprofiler. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SKJULT FUNKSJON: Chrome lar seg bruke med forskjellige brukerprofiler. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kjekk ting med Chromebook-maskiner er at man logger seg på maskinen med Google-kontoen sin, slik at man dermed får tilgang til sin egen surfehistorikk, bokmerker, eventuelle lagrede passord, utvidelser og så videre.

TEMA: CHROMEBOOK

Men visste du at Google også har bakt inn denne funksjonaliteten i sin nettleser, Google Chrome? Riktignok er ikke dette en funksjon som er aktivert som standard, med via et lite triks kan du slå på funksjonen slik at du og de andre i husstanden kan logge seg på nettleseren med ulike konti, og dermed skjule surfehistorikk, bokmerker og lignende fra hverandre.

Slik slår du på funksjonen

Du må altså bruke Chrome for å få til dette trikset, noe 37 prosent av Dinsides PC-lesere gjør. Alt du trenger å gjøre er å peke nettleseren din til chrome://flags og bla ned til «Aktiver et nytt profiladministrasjons-system».

(Det har dessverre ingen hensikt å lenke til denne siden, siden disse ikke lar seg trykke på i chrome, men alternativt kan du kopiere følgende og lime inn i adressefeltet: chrome://flags/#enable-new-profile-management)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer