Flere elegante webtjenester med Director 8

Det kraftigste utviklingsverktøyet for multimedia, Shockwave Director, skal endelig bli enkelt å bruke for amatører. Spill, auksjoner, prategrupper og avanserte effekter skal nå bare være noen klikk unna.

Runtime Imaging: Nå kan Director vise deg hvordan brukere med lav båndbredde (f.eks. ISDN og dårligere) vil oppleve dine løsninger hvis du legger inn for mye informasjon, grafikk og detaljer.
Runtime Imaging: Nå kan Director vise deg hvordan brukere med lav båndbredde (f.eks. ISDN og dårligere) vil oppleve dine løsninger hvis du legger inn for mye informasjon, grafikk og detaljer. Vis mer
Publisert

Multimediaformatet Shockwave fra Macromedia har ikke blitt den suksessen på Internett det burde ha blitt: Det har ganske enkelt vært for vanskelig å utvikle – Director, som brukes for å lage animasjoner og løsninger i Shockwave, var opprinnelig bare laget for profesjonelle utviklere, som benyttet CD-ROM som medium.

Men i våre dager hvor CD-ROM-produksjoner taper i forhold til langt billigere produksjoner for Internett, har det åpnet seg opp et nytt og større marked for Shockwave. Og dette markedet blir enda større hvis Director blir enkelt å bruke.

I versjon 7 av Director hadde utviklingen i retning Internett allerede begynt. Men fortsatt var Director vanskelig å bruke. Dette skal nå være bedre i versjon 8 som kommer i neste måned. Director har blitt forenklet på alle punkter, og veien frem til gode løsninger kraftig kortet ned. Det skal heller ikke lenger være avgjørende om du har kunnskaper i programmeringsspråket Lingo eller ei (som bare benyttes av Director), for å få til avanserte løsninger.

Macromedia er også selskapet bak en av webbens største suksesser blant plugg-inn-moduler: Flash. Men selv om vi i DinSide tror at Flash og Shockwave en dag blir slått sammen til ett format, satser Macromedia nå på at Shockwave skal være en mer avansert form for multimedia enn Flash. Shockwave skal særlig legge vekt på interaktivitet, og være spesielt tilpasset bruk på webtjenester med mye kommunikasjon mellom brukere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer