Flere elementer i utklippstavlen

Lei av bare å kunne kopiere bare én og én ting?

KLIPP OG LIM: Er det ikke dumt at det bare er plass til én ting av gangen? Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
KLIPP OG LIM: Er det ikke dumt at det bare er plass til én ting av gangen? Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utklippstavlen har vært en god venn å ha i mange, mange år. Den gjør at du kan kopiere noe fra ett sted og lime det inn et annet.

På iOS var det faktisk ikke før i versjon 3.0 at Apple-telefonen fikk denne funksjonen; to år etter at den første telefonen ble lansert og også etter at iPhone 3G ble lansert, som var den første modellen tilgjengelig her til lands.

Tilbakeblikk: TEST: iPhone 3G

Bare én ting

Men – utklippstavlen har sin begrensning, både i Windows, OSX, iOS og Android. Den kan nemlig bare holde på ett element av gangen. Vil du kopiere to ting, må du først lime inn den første før du kopierer den andre.

Og det er jo strengt tatt litt tungvint.

Under finner du programmer og apper som gjør at utklippstavlen inneholder flere elementer, både for Windows, OSX, Android og iOS. Det finnes riktignok en haug av dem, men vi har valgt å trekke frem én fra hver leir – har du andre favoritter må du selvsagt gjerne dele dem med Dinsides lesere i kommentarfeltet under artikkelen.

Windows: Ditto

Ditto (gratis) fanger opp alt du kopierer og lagrer det slik at det også er søkbart i etterkant. Det er også mulig å synkronisere fangsten mellom flere datamaskiner slik at ting du kopierer på én maskin kan limes inn på en annen. Utklippstavlen med alle elementene får du enkelt frem ved å trykke på en tastekombinasjon og både tekst, bilder og filer tas vare på i den utvidede utklippstavlen.

Gratis

OSX: Clipmenu

BILDER OG TEKST: ClipMenu for Mac er gratis og tar vare på alt du kopierer; det være seg bilder eller tekst.
BILDER OG TEKST: ClipMenu for Mac er gratis og tar vare på alt du kopierer; det være seg bilder eller tekst. Vis mer


Clipmenu (gratis) fungerer på samme måte på OSX og fanger opp alt du kopierer til utklippstavlen. I tillegg til å ta vare på historikken lar programmet deg også definere såkalte «snippets», som kan være tekst du pleier å skrive ofte – for eksempel epostadressen din.

Vi tipser i samme åndedrag om at en av våre Mac-favoritter, Alfred, har støtte for dette dersom du oppgraderer til den såkalte «Powerpacken».

Les også: 15 favorittprogrammer på Mac

Android: Clipper

FOR ANDROID: Clipper er noe begrenset i gratisversjonen og støtter for eksempel bare de 20 siste utklippene.
FOR ANDROID: Clipper er noe begrenset i gratisversjonen og støtter for eksempel bare de 20 siste utklippene. Vis mer


Clipper (Google Play, gratis) tar vare på det du kopierer og er alltid tilgjengelig via varslingsmenyen. Appen lar deg også definere tekstbiter du bruker ofte. Gratisversjonen tar vare på de siste 20 utklippene dine, men har du behov for flere enn 20, muligheten til å søke og synkronisere innholdet på tvers av enheter, koster det 13 kroner for en oppgradering til plus-versjonen.

iOS: CopyCopy

NB! På iOS har ikke tredjepartsutviklere like gode muligheter til å lage slik funksjonalitet, fordi Apple har satt en begrensning slik at en app som kjører i bakgrunnen bare kan operere i tre minutter før den blir deaktivert (med mindre den spiller musikk eller lignende). Før iOS 7 kom, var den tilsvarende grensen ti minutter.

Derfor må du starte CopyCopy (App Store, kr 7) ved jevne mellomrom og sørge for at den er aktiv før du skal kopiere tekst. I appen finner du så et søkbart arkiv over det du har kopiert, der du også kan redigere oppføringene i etterkant. Innholdet synkroniseres også over iCloud dersom du har flere iOS-enheter.

Vi lyktes ikke å finne en tilsvarende app for Windows Phone.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer