Flere får reparere Mac og iPhone

Apple utvider sitt servicetilbud for uavhengige reparatører i Norge.

UTVIDER: Apples program for uavhengige reparatører utvides. Disse tilbyr praktiske alternativer for service på iPhone og Mac som ikke lenger dekkes av garantien. Foto: Apple
UTVIDER: Apples program for uavhengige reparatører utvides. Disse tilbyr praktiske alternativer for service på iPhone og Mac som ikke lenger dekkes av garantien. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2019 lanserte Apple Independent Repair Provider Program, et servicetilbud for å gi uavhengige reparatører tilgang til originale Apple-reservedeler som autoriserte Apple-partnere.

Uavhengige reparatører har lenge klaget over Apples krav om store innkjøp, som kreves for å bli autorisert Apple-partner, skriver Computerworld.

Med dette initiativet vil en uavhengig reparatør få tilgang på de samme ressursene som de autoriserte partnerne, og for kundene innebærer det flere valgmuligheter hva gjelder å få sin iPhone reparert uten at det går utover garantien.

Kom til Norge i sommer

I første omgang gjaldt servicetilbudet bare iPhone på det amerikanske markedet. Tidligere i sommer ble programmet utvidet til å gjelde for Europa (Norge inkludert) og Canada.

- Når en kunde trenger en reparasjon utført, vil vi kunne tilby en rekke alternativer som ikke bare dekker det de trenger, men som også garanterer for trygghet og kvalitet, slik at iPhonen kan brukes så lenge som mulig, sa Jeff Williams, driftssjef i Apple i juli.

Nå er Mac også med

Nå melder Apple at de har utvidet programmet til å gjelde for også Mac.

Alle bedriftene i programmet har tilgang til gratis opplæring fra Apple og de samme originaldelene, verktøyene, håndbøkene og diagnostikken som autoriserte tjenesteleverandører og Apple Store-butikker.

Du kan sjekke om et firma deltar i ordningen fra support.apple.com/repair/verify-repair-provider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer