Flere kanaler og FM-båndets død?

DAB byr på muligheten for mange flere kanaler, og da spesielt under spesielle begivenheter og sportsarrangementer. Samtidig kan FM-båndet gå en snarlig død i møte.

Publisert
Sist oppdatert

En av de store fordelene med DAB er muligheten til å opprette nær sagt uendelige mengder med radiokanaler - spesielt hvis man er villig til å ofre litt på båndbredden.

Dermed er det ikke utenkelig at de forskjellige stasjonene kan finne på å opprette egne "event"-kanaler, som for eksempel en fotballkanal under VM.

Ser vi til England igjen, oppdager vi at spesielt BBC har benyttet muligheten til å opprette en rekke forskjellige spesialkanaler. Der finnes det for eksempel en egen kanal for "afroamerikansk" musikk, en egen kanal som bare spiller konsertopptak og så videre.

Spesialer og nisjer

Her på berget finnes det allerede en rekke spesialiserte kanaler som snart bare vil bli tilgjengelige på DAB. Den mest kjente er kanskje splitter nye Alltid folkemusikk, men fra og med 2006 kommer alle "Alltid"-kanalene og mPetre til å bli eksklusive for DAB-nettet.

Radio 2 Digital har i tillegg nettopp lansert en egen DAB-stasjon som bare skal sende lydbøker. Spesielt talebaserte kanaler som denne, kommer vi til å se flere av - spesielt fordi de tar veldig lite båndbredde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer