Flere PCer på bredbåndskabel?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,
Jeg kan ikke se at dere har svart på dette før:

Jeg har bredbåndstilknytning via TV-kabelen. Nå har jeg kjøpt en PC til og vil at begge skal ha tilgang til Internet. Hvordan gjør jeg det?

Hilsen Torger

Datadoktoren svarer

Hei
Det er ikke bare ett svar på dette spørsmålet, svaret avhenger om du velger å benytte deg av leverandørens tilbud eller velger din egen løsning.

Telenor Avidi leverer bredbånd over sitt kabelnett, og opplyser følgende på sitt nettsted under "Spørsmål og svar":

Hva gjør jeg dersom jeg ønsker flere PC-er tilkoblet mitt modem?
Multi er vårt tilleggsprodukt som gjør det mulig å koble opp inntil 4 maskiner på en gang. For å få Multi forutsettes det at du abonnerer på et av våre Online via kabel abonnement. Prisen for Multi er kr. 70,- per måned.

UPC er også en av de største leverandørene av bredbånd via kabel, og opplyser dette på sitt nettsted under "Spørsmål og svar":

Kan jeg tilkople flere PCer til chello?
Det kommer an på hvilket abonnement du har:
chello tillater kun 1 tilkoplet PC.
chello plus gir mulighet for tilkopling av inntil 3 PC'er. Dette gjøres ved at du får tildelt inntil 3 dynamiske IP adresser. Oppsett av ditt eget hjemmenettverk er ditt eget ansvar, men vi anbefaler at du kopler en HUB til kabelmodemet. En HUB får du kjøpt hos forretninger som fører datautstyr.

Velger du din egen løsning, uten å benytte deg av noen av disse tilbudene, er den anbefalte løsningen å kjøpe en ruter og sette opp ditt eget hjemmenettverk. En ruter er en boks som kobles mellom modemet fra kabel-leverandøren og de forskjellige PCene. Boksen opererer med en adresse eksternt mot leverandøren og flere lokale adresser på hjemmenettverket. Den ruter så trafikken både mellom hver enkelt PC og Internett slik at alle PCene har full og uavhengig tilgang, men må selvsagt dele selve overføringskapasiteten.

En ruter koster i skrivende stund fra i overkant av 400 kroner og oppover.

Og jo, vi har skrevet om bredbåndsdeling, du finner artiklene her

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer