Flere PCer på nett

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Her hjemme har vi et nettverk på 4 maskiner disse er koblet opp mot en svitsj. Bredbåndet har vi delt på den måte at de andre kobler seg gjennom min PC. Dette fungerer veldig greit synes jeg, men de andre klager på at jeg har bedre hastighet enn dem. Spesielt når de spiller Online (deltaforce)

Men jeg sier at det kommer sikkert av at jeg har en dobbelt så kraftig maskin.
Blir hastigheten redusert på noen måtte hvis det bare er en av de andre maskinene som er på Internett igjenom meg?

Jeg kunne tenkt meg at de andre maskiner koblet seg selv direkte til Internett, slik at jeg kan slå av maskinen, kan det la seg gjøre med det utsyret jeg har?

Jeg er nå tilkoblet med Tele2 og kan nå bli tildelt inntil 3 dynamiske addresser. Vi kobler til uten passord, med andre ord vi er alltid tilkoblet.

De sier i sin omtale at det jeg trenger er enten en svitsj eller en hub. Jeg har jo en svitsj, så da skulle det vel være grei skuring for den som har greie på slikt.

På baksiden er det 6 porter en er merket uplink de andre er merket med x1x2x3x4x5
Det følgte med en kabel med grønn kontakt.

Hvordan skal jeg få dette til å fungere?

Med de beste hilsner fra

Thor m/familie

Datadoktoren svarer

Hei
Siden du kan få tre IP-adresser fra nettleverandøren, betyr dette at du bare kan ha tre PCer på nett samtidig.

Koblingen er svært enkel, du kobler kontakten merket ”uplink” på svitsjen til boksen fra Tele2, og de tre PCene til tre av de andre kontaktene på svitsjen.

Du kan sannsynligvis bruke den grønne kabelen mellom svitsj og boksen fra Tele2, men hvis dette ikke fungerer prøver du en krysset nettverkskabel. De du kjøper ferdig har som regel røde kontakter.

Så slår du av delingen av Internett på din maskin.

Men for å få alle PCene på nett samtidig må du ha en ruter, som du kobler mellom boksen fra nettleverandøren og svitsjen. Ofte har ruteren innebyget svitsj med 4 porter, slik at du ikke trenger å bruke den du har. Får du flere PCer på nettverket, eller andre enheter som trådløst aksesspunkt, skriver med nettverkstilkobling osv, kan du koble til svitsjen på en av utgangene på ruteren for å få disse på nett.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer