Flere selskaper dropper Huawei

Google bryter med Huawei. Flere amerikanske selskaper følger etter, melder Bloomberg.

KUTTER BÅNDENE: Flere amerikanske storselskaper melder at de kutter leveransen av viktige komponenter til Huawei. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
KUTTER BÅNDENE: Flere amerikanske storselskaper melder at de kutter leveransen av viktige komponenter til Huawei. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torgeir Waterhouse, direktør internett og nye medier i IKT Norge, sier til Dinside.no at dette, uavhengig for lenge det varer, er omfattende.

– Det kan ha stor betydning for Huawei som leverandør, men også for amerikanske selskaper som leverer til dem, sier han og påpeker at denne type inngripen i leveranser er ganske dramatisk.

Waterhouse forteller at produktene som Huawei selger er satt sammen av programvare og maskinvare fra mange leverandører, og det vil ha en betydelig konsekvens uansett.

– Det er interessant å se hva det vil bety for software med tanke på sikkerhetspatcher og så videre.

– Hvis det betyr stopp av patcher til Huawei-utstyr som allerede er i bruk, er det dramatisk, sier Waterhouse og understreker at ikke-oppdaterte enheter utgjør en stor risiko for alle.

IT-eksperten mener det også blir interessant å se hva dette vil bety for pris, konkurranse og innovasjon i markedet og for sluttbrukerne.

– Det blir en enorm innvirkning uansett. Det blir spennende å se om det kommer noen respons fra Kina og hva og hvordan den kommer til å virke inn, avslutter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer