Flere trådløse løsninger - oppsett av hjemmenettverk

Vi fortsetter vår guide for begynnere, denne gangen forklarer vi nye oppsett og hvordan man kan dele filer og andre ressurser på hjemmenettverket

Publisert
Sist oppdatert

(OPPDATERT. Første gang publisert 24.08.04)I forrige artikkel tok vi for oss oppkobling av en trådløs ruter til Internett via ADSL som bruker PPPoE. Dette er den mest kompliserte løsningen, de fleste alternativene er enda litt enklere å sette opp.

ADSL og DSL uten pålogging

NextGenTel, UPC, Tele2, Catch, BlueCom og en rekke andre (sjekk vår Bredbåndsoversikt), gir deg en litt mindre komplisert tilkobling enn Telenor ADSL. Forskjellen er ikke stor, og i praksis er den viktigste forskjellen at du slipper å logge deg på når du bare er koblet til med en PC.

I dette tilfellet, når vi skal koble til en trådløs ruter, blir forskjellen bare å velge en annen type tilknytning under oppsettet. Når alt er oppe og kjører merker man ingen forskjell i praksis.

Du kobler ruteren til PCen med en nettverkskabel, slik vi allerede har beskrevet i første artikkel om oppsett av trådløst nettverk. For å kunne sette innstillinger på ruteren, starter du nettleseren på PCen, og skriver inn ruterens IP-adresse (den står i bruksanvisningen) i adressefeltet, hvor du ellers ville ha skrevet inn lenken til et nettsted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer