EU vil skrote Lightning

Flertall for å forby Apple-kabelen

Ett skritt nærmere USB-C som eneste ladekabel.

TIDSSPØRSMÅL: Det kan se ut som det bare er et tidsspørsmål før Apple må slutte å bruke Lightning-pluggen på iPhone i Europa. Foto: Pål Joakim Pollen
TIDSSPØRSMÅL: Det kan se ut som det bare er et tidsspørsmål før Apple må slutte å bruke Lightning-pluggen på iPhone i Europa. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med et overveldende flertall har medlemmer av EU-kommisjonen stemt på et forslag som vil tvinge Apple til å måtte skrote Lightning-kontakten til fordel for USB-C i Europa.

Det var i september i fjor at EU la fram et forslag om endring av radioutstyrdirektivet, som innebærer at alt elektronisk utstyr skal lades med én og samme teknologi: USB-C.

Forslaget omfattet både mobiltelefoner, bærbare spillkonsoller, kameraer, hodetelefoner, bærbare høyttalere, nettbrett og så videre.

– Årevis av jobbing med industrien på en frivillig basis, har allerede brakt antall mobilladere ned fra 30 til 3 standarder det siste tiåret, men det ble ikke en komplett løsning. Kommisjonen legger nå fram lovverk for å etablere en felles ladeløsning for alle relevante enheter, het det i pressemeldingen den gangen.

Forslaget omfatter dog ikke ting som smartklokker, aktivitetsarmbånd og øreplugger, som på grunn av størrelsen kan ha spesielle behov for lading.

Slik stemte de

Onsdag denne uka stemte kommisjonen som er ansvarlig for det indre markedet i EU over forslaget, og det endte på 43 stemmer for og 2 stemmer mot, skriver Apple Insider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.