Flight Simulator 2002

Ulykker og terror til tross – den nyeste utgaven av Flight Simulator fra Microsoft er her, og den er bedre enn noensinne. La oss se litt på hvorfor dette spillet er favoritten blant både sofapiloter og ekte flyvere.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Høsten 2001 vil nok lenge stå som en av de aller verste periodene i sivil luftfart. De mange ulykkene, terroraksjonene og generelle nedgangstider i bransjen fører til økt skepsis til flyving, men heldigvis finnes det spill som lar oss fly så mye vi vil uten at vi trenger å bekymre oss for sikkerheten.

Flight Simulator har i mange år vært førstevalget blant flyinteresserte, takket være fokuset på fullstendig realisme, som har økt for hver utgave. Spillet har en særstilling på markedet: Det retter seg først og fremst mot seriøse entusiaster, men likevel selger det i mange eksemplarer. Er du ute etter rask action, skyting eller eksplosjoner, bør du holde deg langt unna FS 2002 – dette spillet skal være en fullstendig realistisk fremstilling av hvordan det er å føre et sivilt fly fra et sted til et annet.

Mer intelligent

[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Den siste utgaven av Flight Simulator kom ut i slutten av 1999, og årets versjon har flere nyheter på lager. Concorde-flyet fra forrige versjon er nå borte, og i stedet får vi endelig sjansen til å fly Boeing 747-400. I tillegg har et sjøfly blitt inkludert (Cessna 208 Caravan), så nå kan du lande og ta av fra innsjøer eller elver.

To andre svært viktige nyheter er muligheten til å snakke med tårnet via ATC (Air Traffic Control) – du kan nå delta i kommunikasjonen med bakkeinstallasjoner og andre flyvere, noe som selvsagt øker graden av realisme ytterligere. Den andre nyheten er at det nå finnes andre fly i luften og på rullebanene, som du må ta hensyn til akkurat som i virkeligheten.

Resultatet er at spillet er blitt mer levende, og du har ikke lenger følelsen av at du er alene i luften. , som videre fører FS 2002 enda et steg nærmere realiteten.

Enda bedre grafikk

Flight Simulator 2002

Flight Simulator-spillene har alltid vært visuelt imponerende. Årets utgave er enda bedre: Først og fremst finnes det en ny funksjon som automatisk genererer landsskapsdetaljer avhengig av hva slags terreng du flyr over. Det dukker opp små bygninger hvis du flyr over byer, og trær når du flyr over skoger. Vi synes det ser lekkert ut, og anser det som en meget viktig forbedring – forutsatt at du har en kraftig PC!

Som vanlig er flere av verdens største byer og landemerker ekstra detaljerte, med klare modeller av kjente bygninger, broer eller naturfenomener.

Det finnes flere grafiske nyheter i spillet: Spesialeffekter som lys, refleksjoner, vær eller røyk er nå forbedret. I tillegg finnes det en ny måte å se cockpiten på, i fullstendig 3D i stedet for det ganske så statiske todimensjonelle bildet.

FS 2002 er penere enn noensinne, men det krever også sitt av PCen. For optimal opplevelse anbefaler vi en 1 GHz-maskin med et grafikkort av GeForce 3-klassen og mye minne. Likevel har Microsoft vært flinke med å optimalisere koden, og spillet er langt fra så hakkete som tidligere utgaver.

Spillbarhet

Flight Simulator 2002

Det er vanskelig å avgjøre hvor gøy spillet egentlig er. Alt avhenger av dine forventninger og kunnskapsnivå. Kort fortalt: Du kan velge mellom 12 fly (16 i den dyrere Pro-utgaven), hvert eneste av dem gjenskapt i nøyaktig detalj. Disse flyene kan du fly over bokstavelig talt hele verden, og du kan lande på og ta av fra over 21.000 flyplasser og flystriper. Du blir hjulpet underveis av et navigasjonssystem som baserer seg fullstendig på virkeligheten, med alle korridorer, innflyvingsruter, navigasjonspunkter og radarer. Du kan selv justere praktisk talt alt du vil, inkludert alle tenkelige værforhold, trafikktetthet eller potensielle krisesituasjoner.

Er du lite kjent med kunsten å fly fra før, finnes det selvsagt en utførlig instruksjonsbok (ikke på papiret, men på CDen), samt mange opplæringsturer hvor du får grundig undervisning i de fleste nødvendige manøvrer og funksjoner.

Konklusjon

Veldig realistisk
Veldig realistisk Vis mer

De virkelig grundige analysene av spillets mange detaljer og nyanser overlater vi til profesjonelle piloter. Vår erfaring med luftfart begrenser seg til småprat med flyvertinner, men vi klarer likevel å nyte Flight Simulator 2002 – det gjør vi fordi det er et eksepsjonelt bra spill. 2002-versjonen er en betydelig forbedring av 2000-utgaven, og er det mest omfattende og realistiske flyspillet vi noen gang har sett. Derfor anbefaler vi det til alle som er interessert i sivil luftfart, fly eller en eventuell pilotutdanning.

FS 2002 finnes i to utgaver – Standard og Professional. Pro-versjonen har blant annet flere fly, men koster også mer (799 kroner, mens Standard-versjonen koster 599 kroner). Som vanlig er tredjepartsutviklere allerede i gang med å slippe tilleggspakker til spillet, med mer detaljerte landskaper, nye fly og mer...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer