Flytt filene dine til ny Mac

Svært enkelt med Apples innebygde verktøy.

NY MAC? Apple har gjort det enkelt å overføre alle programmer, instillinger og brukerfiler fra den gamle. Foto: KIRSTI ØSTVANG
NY MAC? Apple har gjort det enkelt å overføre alle programmer, instillinger og brukerfiler fra den gamle. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når man kjøper en ny enhet, det være seg en mobiltelefon, nettbrett eller PC, har man to valg: Enten kan man starte med blanke ark, som ofte kan føles forfriskende, eller flytte over innholdet fra den gamle enheten til den nye slik at ting ble som det var før.

LES OGSÅ: Slik flytter du spillelistene fra én tjeneste til en annen

Kjøper du ny iPhone, kan du velge å gjenopprette data fra den gamle enten via iCloud eller via en iTunes-sikkerhetskopi, som du typisk gjennomfører på den gamle telefonen rett før overgangen til den nye.

Også i nyere Android-versjoner har dette blitt ganske elegant, der du i det initielle oppsettet av den nye telefonen blir spurt om du vil hente over data fra en annen enhet koblet til samme Google-konto.

Om du kjøper ny Mac, er det også enkelt å kopiere over data fra den gamle.

Slik gjør du det

Du har flere muligheter om du vil kopiere over innholdet fra en eldre Mac. Dersom du bruker Apples sikkerhetskopieringsløsning, Time Machine, kan du hente innholdet fra denne sikkerhetskopien. Alternativt kan du kopiere filene direkte mellom maskinene; enten via det trådløse nettverket, eller med kabel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer