Flytt oppgavelinjen, spar plass

TIPS: Med Windows 7 faller brikkene ordentlig på plass for deg som har bredskjerm.

Publisert
Sist oppdatert

Oppgavelinjen i Windows har levd på bunnen av skjermen siden Windows 95 så dagens lys for 14 år siden, den gang ingen av oss drømte om at vi en dag kom til å ha bredskjermer koblet til datamaskinen.

I Windows 7 har vi fått en ny dokk-løsning for programmene, og tekstetikettene er borte. Dermed er det ikke lenger noen god grunn for at oppgavelinjen skal ligge nederst i skjermbildet, hvis man ser bort fra gamle vaner, naturligvis.

Les også: Last ned Windows 7 beta

På tide med forandring

Og selv om den i utgangspunktet fortsatt ligger på bunnen, er det i følge Tim Sneath, som jobber tett på utviklerne i Windows-teamet, tanken at det skal åpnes for "change" også her. Ved å flytte oppgavelinjen til vertikal posisjon til venstre i vinduet oppnår nemlig bredskjermbrukere flere fordeler.

(fortsetter under bildene)Først og fremst er det en stor fordel å få plass til mer informasjon i høyden. Ta for eksempel en nettside. 99% av alle nettsider er høyere enn de er brede. Det samme gjelder dokumenter, regneark og lignende. Spesielt for deg som har en bærbar med relativt lav skjermoppløsning, for eksempel minibærbar, vil en flytting være gull verdt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer